cultuurThuis #12 | Qadir Nadery & Leo Bormans

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

gratis

Organisatie

cultuurhuis Tessenderlo

cultuurThuis zijn online interviews en optredens met (lokale) artiesten die momenteel omwille van corona geen podium hebben.

Sven Ceustermans gaat in gesprek met auteur Leo Bormans en Qadir Nadery. Leo ontmoet bij toeval Qadir die op de vlucht is voor de oorlog in Afghanistan. Ze worden vrienden en schrijven samen het boek ‘De knikkers van Qadir’.

Intussen ging de theaterversie in première bij Het Gevolg en zijn leerlingen van het Technisch Heilig Hartcollege samen met hun leerkracht, Leo en Qadir aan de slag met dit verhaal.

Theatervoorstelling

Op 11 april kan je kijken naar de stream voor de theatervoorstelling 'De knikkers van Qadir' door Het gevolg via Podium19. De stream kan je tot eind april bekijken.

Podium19

Auteurs Leo Bormans & Qadir Nadery

Leo Bormans is onderzoeker, journalist en schrijver van boeken als The World Book of Happiness en The World Book of Hope. Als er in zijn dorp een vluchtelingenkamp komt ontmoet hij toevallig Qadir Nadery die op de vlucht is voor de oorlog in Afghanistan. Zo ontstaat een bijzondere vriendschap en uiteindelijk ook dit boek dat ‘schreeuwde om geschreven te worden’. Samen schreven ze een jaar lang aan dit verhaal.

'Dit boek is een daad van betekenis.’ – Kader Abdolah

‘Een hartverscheurend relaas. Zelden zo concreet en pakkend beschreven.’ – Stefan Hertmans

‘De Knikkers van Qadir neemt de lezer mee op een spannende reis. Eindelijk krijgen de statistieken een gezicht. Precies daarom is het boek belangrijk.***’ – De Standaard der Letteren

‘Dit boek maakt een diepe indruk. Vijf sterren. *****’ EO-magazine Visie

‘Dit is een noodzakelijk boek dat op elke bladzijde menselijkheid en waardigheid ademt.’ MO*Magazine

'Een magnifiek boek. Even meeslepend als hartverscheurend.' Nic Balthazar

Je kan ons vinden via www.cultuurhuistessenderlo.be/cultuurThuis of via ons YouTube-kanaal.

Lees hier een INTERVIEW met Qadir en Leo

Bekijk hier op 3 april de cultuurThuisopname.

Filter op categorie