Helden van hier | Iris Plu

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

gratis

Waar

cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide

Beeldend kunstenaar Frans Vogels is de LOOkale held van cultuurhuis Tessenderlo. Maar hij is lang niet de enige held van hier. Daarom lanceert hij samen met cultuurhuis Tessenderlo het project ‘Helden van hier’.

‘Helden van hier’ is een wisselende tentoonstelling van lokale talenten. Frans selecteert Looise kunstcollega’s die telkens één maand met één werk in het cultuurhuis tentoonstellen. Nog tot februari 2025 kan je in totaal 9 Looise kunstenaars uit verschillende disciplines ontdekken.

De Looise kunstenaar Iris Plu is de derde Held van Hier met het kunstwerk 'Mijzelf, als fabriek'. Iris is masterstudente aan Sint-Lucas Antwerpen. Ze maakt voornamelijk sculpturen van gips en combineert dit met videowerk waarin ze thema's als 'kijken en bekeken worden' onderzoekt. Ze laat zich inspireren door onze gehaaste maatschappij, waar we vaak iemands innerlijk al beoordelen bij een vluchtige blik op het uiterlijk.

Voor Helden van Hier presenteert ze 'Mijzelf, als fabriek'. Deze vijfdelige publicatie omvat een creatieve verzameling van haar tekeningen die als voorstudie dienden voor haar gipsen sculpturen.

Je kan het werk van 2 januari tot en met 29 februari bezichtigen in cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide 3, tijdens de openinsguren.

Filter op categorie