29e Looise cultuurpluimen uitgereikt

Op dinsdag 19 februari werden in cultuurhuis het LOO al voor de 29e keer de gemeentelijke cultuurpluimen uitgereikt. Onder meer Het Belang van Limburg-columniste Luce Rutten en jeugdauteur Noƫlla Elpers vielen in de prijzen.

Ook dit jaar had de gemeentelijke Cultuurraad een diverse groep aan laureaten uitgekozen om de prijzen aan uit te delen.

Cultuurpluimen

Zo kreeg Chiro JIB Looi een pluim voor de organisatie van hun foodtruckfestival BikkeBik.

Ook de Academie voor Beeldende Kunsten werd gelauwerd om niet één, maar twee projecten: enerzijds het beschilderen van de buitenmuren van woonzorgcentrum Heuvelheem, anderzijds het kunstproject dat ze opzetten in het teken van Wapenstilstand.

Looienaar Sam Gielen kreeg een pluim voor zijn werk aan de kortfilm "Our Last Days", die twee weken eerder nog in cultuurhuis Tessenderlo|het LOO in première ging.

Musicband Odyssey, die de avond ook drie keer opluisterde met muzikale intermezzo’s, werd geprezen om de organisatie van hun seniorennamiddag "Klassiek Uit Mijnen Tijd".

De Pluim voor de Vrijwilliger ging dit jaar naar Danny Vandeweyer, die sinds 5 jaar de coƶrdinatie van Levensloop Tessenderlo op zich neemt.

Minus van Looi-Prijs

De bibliotheekcommissie koos dit jaar jeugdauteur Noëlla Elpers uit als laureate van haar Minus van Looi-Prijs, de prijs voor literair talent. Elpers, die afkomstig is uit het gehucht Hulst, werd gelauwerd om haar hele carrière.

Cultuurprijs

De Kiwanis cultuurprijs ging naar Luce Rutten, die zich onder meer als Het Belang van Limburg-columniste en Loois stadsdichteres verdienstelijk heeft gemaakt. Op de foto zie je Luce (rechts) met het beeld dat zij koos als cultuurprijs.

Gepubliceerd op donderdag 13 juni 2019 13.20 u.