Theater Antigone & Tim Natens - Kelly

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Standaard: € 12 | -18: € 11 | 55+: € 11 | Groepen (vanaf 10 personen): € 11 | Lerarenkaart: € 11 | Kansentarief UiTPAS: € 2,4

Waar

cultuurhuis Tessenderlo | het LOO

In ’Kelly’ kruipt de jonge theatermaker Tim Natens in de huid van de Britse wapeninspecteur David Kelly. Kelly stelt vragen bij de invasie in Irak. Wat later komt hij in onduidelijke omstandigheden om het leven. De documenten rond zijn dood moeten tot 2073 achter slot en grendel blijven.

Maar! Achttien jaar na zijn dood betreedt David Kelly de scène. Hij blikt terug op zijn loopbaan, op de laatste maanden van zijn leven en op zijn beslissing niet langer een pion te zijn.

’Kelly’ is een monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis.

Wat bezielt een jonge kunstenaar om in deze drek van de geschiedenis te springen? Een figuur te belichamen die bezweek onder het gewicht van een oorlogsmachine en hem (postmortem) een stem te geven? Met humor en verbeelding om de bittere ernst te verdoezelen?
Is het een ode aan Kelly? Wil hij voor eens en voor altijd het raadsel achter diens mysterieuze overlijden oplossen?
Is het om ons nog eens attent te maken op dat stukje geschiedenis dat voor velen nog steeds de toekomst bepaalt?
Of wil hij begrijpen waarom mensen zich aan Amerikaanse vliegtuigen vastklampen om een paar meter verder de dood te vinden?

From zero to hero to... very zero.

 Tickets € 12 | red 11 | abo 10 | kansentarief UiTPAS 2,4*

Lees hier de recensie van Mia Vaerman: Recensie Kelly
www.antigone.be

beeld: © Bart Grietens

Kelly geselecteerd voor Jong Talent En Avant #2
ARSENAAL/LAZARUS, Theater Antigone, Compagnie Cecilia, Theater Malpertuis, Het nieuwstedelijk en Zuidpool slaan de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt tweejaarlijks een jonge maker of jong collectief naar voren.
Tussen juni en oktober 2022 zetten 6 makers(groepen) samen hun tenten op in Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk, Mechelen en Tielt. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op uw vertrouwde podium. Uw blik is kritisch én warm: het beste publiek dat jonge makers zich kunnen voorstellen. Een win-winsituatie. En Avant!

Filter op categorie