LOOkale held

Wie is Frans Vogels?

Looienaar Frans Vogels is onze tweede LOOkale held! Hij heeft een passie voor cultuur en een hart voor mensen.

Frans Vogels is de nieuwe LOOkale held van het cultuurhuis. Hij zal de komende twee jaar verschillende heldendaden verrichten. Frans is beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen hangen in huiskamers van Zweden tot in Dubai. Je kon zijn werk ‘King & Queen’ zelfs een tijdlang in het nieuwe KMSK Antwerpen zien hangen. Frans is sociaal geëngageerd en wil zich als LOOkale held inzetten voor mensen die minder gemakkelijk hun weg naar kunst en cultuur vinden. Wat zijn we trots om twee jaar lang met zo’n geëngageerde held te mogen werken.

  • Hij maakte kleurplaten van zijn eigen kunstwerken die kinderen kunnen inkleuren in het cultuurhuis en bij de lokale horeca.
  • Hij maakt bladwijzers voor ieder kind dat tijdens de Jeugdboekenmaand in maart 2024 het jeugdboekenmaand-spel in het cultuurhuis speelt.
  • Hij nodigt de Looise kunstenaars zoals Iris Plu, Roger Crooneneborghs, Saar Beets, Guido Massoels en anderen uit voor een tentoonstelling in het cultuurhuis als Held van Hier. Het project loopt tot voorjaar 2025.
  • Hij werkt samen met Saar Beets en de deelnemers van vriendENtaal aan een kunstproject waarbij ze samen een groot kunstwerk maken in voorjaar 2024.
Voorbije activiteiten

The Bollock Brothers

Als eerste heldendaad haalde Frans de punk/newwave-muziekgroep The Bollock Brothers naar Tessenderlo op zaterdag 4 november 2023.

Benieuwd naar de rest van Frans’ heldendaden? Hou dan zeker onze sociale media in de gaten voor alle updates!